Prečo by vo vašom šatníku nemali chýbať bambusové látky?

Športové tričko, funkčné ponožky, pyžamo aj elegantný top. Bambusové úplety sa v posledných rokoch stávajú stále obľúbenejšími. Prečo? Sú totižto nielen pohodlné na nosenie, ale ešte k tomu aj antiseptické a šetrné k planéte. A to ani zďaleka nie je všetko.

Bambusové látky: zoznámte sa

Metráž z bambusu si obľúbite predovšetkým vtedy, ak sa potrebujete vo svojom oblečení cítiť naozaj pohodlne. Látka z bambusu je po hodvábe jednou z najjemnejších vôbec. Je ľahká a splývavá. Na tele nehryzie a spoločne s kožou dýcha.

Úplet z bambusu ocenia tiež alergici a všetci majitelia citlivej pokožky. Materiál je totiž prírodne antiseptický. Naviac saje 4krát viac než bavlna.

Naše bambusové úplety zostávajú z bambusu (95 %) s prídavkom elastanu (5 %), preto sú pružné. Vyskúšať môžete tiež bambusovú teplákovinu.

5 tipov k šitiu z bambusovej látky

Kde bambusová látka zažiari najviac? Bezpochybne u detí, alergikov, športovcov a ekoľudí. Tu je 5 bambusových kúskov, ktoré v rodinnom šatníku nesmú chýbať:

  1. Top na cvičenie: Vykúzlite si vo svojej dielni skvelého parťáka na šport. Tričko, ktoré vás v zime zahreje a v lete ochladí. Nelepí sa ku koži a perfektne pohlcuje zápach.
  2. Uterák pre citlivé pokožky: Pozvite do svojej kúpeľne hodvábne jemný uterák z bambusového froté, ktorý saje jedna radosť. Doprajte svojej pokožke látku, ktorá ju namiesto podráždenia ukľudní.
  3. Tričko do lavice aj divadla: Citlivá detská pokožka si zaslúži rast v tom najšetrnejšom. Vytvorte svojim najmenším antibakteriálne tričko, v ktorom veselo porastú do sveta.
  4. Elegantný top na schôdzky: Či vás už čaká náročná pracovná schôdzka alebo pohodové stretnutie s priateľmi, v bambusovom tope budete príťažlivá po celý deň - bez vlhkých máp a zápachu.
  5. Látková plienka pre bábätka: Látkové plienky sú pre vaše bábätko vďaka prírodným priedušným materiálom omnoho zdravšie ako ich jednorazové kolegyne. Vhodnou látkou na výrobu plienok je bambusové froté.

Bambusový úplet ako ekolátka

Bambus na rozdiel od bavlny rastie rýchlo a bez pesticídov alebo umelých hnojív. Mnoho z týchto látok je nebezpečných pre zdroje pitnej vody, úrodnosť pôdy a celkovo život v rozvojových krajinách, kde sa bavlna pestuje.

Bambus vďaka svojmu koreňovému systému zlepšuje kvalitu pôdy - bráni jej v erózii a naviac zadržuje vodu. Bambusové plantáže produkujú obrovské množstvo kyslíku, asi o 35 % viac než bežné porasty.

Jedná sa o obnoviteľný zdroj, preto je výroba bambusovej látky šetrná k planéte.

Tipy ako sa starať o oblečenie z bambusového úpletu:

Bambusovú látku perte najviac na 40 °C, aby si zachovala svoju kvalitu a tvar. Môžete používať aviváž a tiež sušiť v sušičke. Pri žehlení buďte opatrní. Bambusovú látku nebieľte.

Naše bambusové látky majú český pôvod a certifikát Oeko-Tex® standart 100, I. triedy, ktorý spĺňa požiadavky na oblečenie pre deti do 3 rokov.

 

Mrknite sa do nášho obchodíku a privítajte do svojej dielne prvý bambusový kúsok!