Romantička, diva, rebelka: Aký ste typ podľa štýlu obliekania?

Nosíte rada kostýmy, športové oblečenie alebo skôr rozviate sukne? Snáď od všetkého trochu. Ako poznáte štýl, v ktorom to budete skutočne vy?

Typológia 8 štýlov obliekania

Štýly obliekania a určité charaktery dala dokopy módna návrhárka Táňa Havlíčková. Je presvedčená o tom, že mnohí z nás sa obliekajú tak, ako sa naučili od svojich blízkych alebo ako to od nás vyžadujú spoločenské okolnosti. Takýto stav nám však bráni naplno sa prejaviť a naša energia klesá.

Ak nájdete svoj štýl, získate sebavedomie stále, keď sa ráno nahodíte do gala:

1. Romantička

Túto ženu spoznáte podľa akejsi jemnosti, ktorá ju doprevádza pri všetkom. Miluje všetko živé, je výsostne trpezlivá k deťom a dokáže byť veľmi empatická

Romantičku najčastejšie spozorujete odetú do typicky ženských skriňových kúskov, ako sú šaty, sukne alebo kabátiky. Potrpí si na gombičky a jemné materiály ako hodváb, čipka či viskózový úplet. Táto žena rada chodí po svete čistá, upravená a voňavá.

2. Dáma

Nech elegantnú ženu stretnete kedykoľvek a kdekoľvek, vždy bude dokonalo upravená. Nezáleží, či má namierené na večierok alebo s deťmi na pieskovisko, perfektné zladenie ju sprevádza na každom kroku. Jej silnou stránkou je poriadok a stabilita.

Základom šatníka dámy sú sukne, blúzky a kostýmy z ronga. Nepohrdne golierikmi, gombičkami ani riasením. Veľmi jej záleží na tom, akú kabelku si nesie v ruke a či sa jej hodí k topánkam. Elegantná žena nepodlieha módnym výstrelkom.

3. Diva

Atraktivita okázalej ženy spočíva v jej sebaistote a nenútenej dokonalosti. Diva je jemná a oplýva láskou, hojnosťou a nekonečnou energiou. Pretože sa oblieka do tých najluxusnejších kúskov a vonia drahým parfémom, nikto ju neprehliadne.

Divu spoznáte podľa nevtieravo luxusného oblečenia. Zahaľuje sa do kvality, ktorá podtrhuje jej noblesný výzor, a obklopuje sa peknými a dobrými vecami - šperky, prádlo, vycibrené vína, príjemný interiér.

4. Avantgarda

Avantgarda sa na rozdiel od 3 predchádzajúcich výrazne odlišuje. Nedbá na spoločensky prijateľné varianty. Tiež je jemná a ženská, ale tiahne ku všetkému, čo pochádza z prírody. Má teda na sebe rada bavlnu, ľan a hodváb. Priťahujú ju šperky z kovu, kameňa a dreva.

Avantgardy si svoju odlišnosť vedia náležito vychutnať. V ich šatníku nájdeme dlhé sukne, pončá a tuniky.

5. Športovkyňa

Táto žena vie brať život športovo. Je to veselá bytosť a správna kamarátka, ktorá je za každú srandu. Jej aktivitu a energiu budete ledva stíhať. Ľahko sa zoznamuje a len ťažko ju uvidíte zasnenú.

Džíny z rifľoviny a všeobecne nohavice sú pre športovkyňu jasná voľba. Keď už sukňa, tak len krátka a strohá. Športovkyňa je ako ryba vo vode v tričku, mikine alebo bunde výrazných farieb.

6. Ležérny

Žena pozorovateľka bývala tichou dievčinou so záľubou v knihách. Je ako jazero - pokojná hladina a pod ňou veľká hĺbka. Pozorovateľka je jemná, empatická a intuitívna. Túto silnú dušu len tak niečo nezlomí.

Jej outfit je jednoduchý a farebne nevýrazný. Pozorovateľka sa cíti dobre v nohaviciach z rifľoviny, košeli z bavlny a veľkých svetroch z príjemnej svetroviny. Dôležité je, aby jej oblečenie nemalo žiadne ozdoby naviac. Tak jej vnútorná sila naplno vynikne.

7. Rebelka

Táto žena sa v mnohých ohľadoch podobá pozorovateľke. V jej výraze však zbadáte niečo, čo nikde inde nie - drzosť a provokáciu. Rebelka je tajomná, hrdá a často sama sebe nerozumie. Stretnete ju v umeleckej brandži alebo niekde, kde môže byť tvorivá a voľná.

V obliekaní má rada jednoduchosť a s nadšením provokuje. Preto na nej uvidíte obyčajné džíny, svetre alebo trička doplnené niečím výrazným, nečakaným či už farebno alebo štýlovo.

8. Hviezda

Extravagantná dievčina miluje pochodovať v mamkiných podpatkoch a s radosťou si skúša aj jej šperky. Najlepšie sa však cíti, keď je stredobodom pozornosti. Keď vyrastie, je rada vo všetkom najlepšia - najmodernejšie džíny, najkrajší účes, najžiadanejší chlapec.

Hviezda potrebuje žiariť, k čomu vyžaduje obdiv. Má zmysel pre módu, a tak vždy vie, po čom siahnuť. Základom jej outfitu sú lesklé materiály, koža, čipka a podpätky.

 

Oblečenie pokrýva najmenej 80 % vašeho tela, ktoré prijíma jeho energiu. To, čo na sebe nosíte teda ovplyvňuje, ako sa budete chovať. Či už sa vidíte v jednej škatuľke alebo sa nájdete vo viacerých typoch, obliekajte sa do toho, čo si žiada vaše ja.

Jedno majú všetky typy žien spoločné - každá je rada výnimočná. Preto si na seba ušijte kúsok, ktorý nebude mať žiadna iná.