Materiály: Aké látky zaručene zahrejú?

Zima sa už pomaly blíži! Je preto ten pravý čas zisťovať, z akých látok šiť, aby ste svojimi výtvormi v zime spoľahlivo zahriali seba aj svojim najmenších. Či už doma pri televízii alebo pri vonkajších dobrodružstvách v sychravom počasí.

Merino: Funkčné oblečenie priamo na telo

Metráž merino vlny je superhrdina medzi funkčnými látkami. Nielen, že v zime perfektne drží teplo, ale zároveň chladí, pokiaľ teplota naokolo príliš stúpne. Skrátka vás udržuje v ideálnej teplote za každej okolnosti.

Ako to? Pochádza totiž zo špeciálnej odrody ovce merino, ktorá má veľmi jemnú vlnu s vlastnosťami, ktoré zvieraťu dovoľujú prežiť aj v tých najnáročnejších podmienkach. Najlepšie merino využijete, keď si ho oblečiete priamo na telo: tielka, tričká, legíny, pančuchy, šaty.

Flanel: Obliečky a pyžamá na dobrú noc

Metráž flanelu vás poteší svojou hebkosťou a hrejivosťou. Látka je ľahučká, a tak sa veľmi príjemne nosí. Zároveň je priedušná a savá. Ušijete si z nej pohodové domáce košele a nohavice, pyžamá, obliečky či plachtu.

Fleece, minky: Látky ako stvorené pre deti

Mamičkami obľúbené fleece a minky sa skvele hodia na šitie pre deti. Obe látky sú ľahké, neskonale hebké a mäkké, zároveň skvelo držia teplo.

Šály a čiapočky z minky zahrejú v tuhej zime a mikiny a tepláky sa postarajú o nesmierne pohodlie.

Softshell: Bundy a nohavice do každého nečasu

Softshell je oproti predošlým látkam vhodný na šitie vrchnej vrstvy oblečenia. Máte na výber zo zimnej a letnej varianty. Látka odoláva vode a neprefúkne, preto je oblečenie ideálne do dažďa, snehu alebo vetra. Metráž softshellu sa tak hodí na bundy, nohavice alebo vesty do akokoľvek nevľúdneho počasia.

Viac informácií a rád ohľadne softshellu sa môžete dozvedieť v článku Čo je softshell a ako sa udržuje?

Flauš, prešiv: Hrejivé bundy a mikiny

Hrejivý flauš a prešiv sú ideálnymi látkami na šitie elegantných zimných vrchných vrstiev oblečenia. Vonkajšiu vrstvu prešivu tvorí šuštiak, vnútornú hrejivý vatelín. Vo svojej dielničke látky premeníte na zimné bundičky, kabátiky, saká alebo mikiny.

Na záver

Prípravy na sychravé počasie netreba podceňovať! Preto nakupujte metráže látok na našom e-shope, nech ste pripravení, keď zima zasiahne.

A pokiaľ budete potrebovať poradiť, neváhajte nám zavolať.